Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Deze Ajax-speler deed nog gekker dan Antony’

Willem van Hanegem heeft zich gisteren aan twee Ajax-spelers lopen te ergeren. Naast de dingen die Antony deed stoorde hij zich ook waanzinnig aan Lisandro Martinez. Wel zegt hij dat het twee goede spelers zijn. Alleen de maniertjes storen hem.

“Ik zeg er nog maar eens bij dat ik hem een geweldige speler vind anders komen die domoren weer met Willem is voor Feyenoord en kan er niet tegen dat ze hebben verloren”, opent Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. “Maar Antony doet zo gek, dat je het bijna niet kunt geloven. Alleen Lisandro Martínez, in mijn ogen ook een goede speler, deed in de Klassieker nog gekker.”

“Die beuk in het zestienmetergebied tegen Cyriel Dessers vonden ze in veel praatprogramma’s allemaal niet zo bijzonder, maar kijk er dan nog eens goed naar”, vervolgt ‘De Kromme’. “Het had niets met de bal spelen of iets dergelijks te maken, het was puur om Dessers heel hard te raken.”

“Verder zie je wat het verschil maakt”, concludeert het Feyenoord-icoon. “Feyenoord moet Jorrit Hendrix brengen als er gewisseld moet worden. Daar word je als ploeg eerder minder dan beter van. Ajax brengt Davy Klaassen en Brian Brobbey. Dan gebeurt er iets. Toch heeft Feyenoord kunnen zien dat het in staat is om het initiatief te nemen tegen de sterkste ploeg in de Eredivisie.”

“Dat zegt iets over de rest van het seizoen, maar niet over de komende jaren tegen Ajax. Je moet de kans grijpen als die er ligt tegen die ploeg, en dat is wederom niet gelukt. Al was de conclusie van Erik ten Hag dat Feyenoord in het laatste halfuur volledig was weggevaagd door Ajax natuurlijk gekkigheid. Ajax was in die fase inderdaad beter, maar Feyenoord was dat daarvoor een uur lang geweest”, aldus Van Hanegem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *