Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Tagliafico: ‘Voetbalkalender zorgt voor enorme stress’

Ajax-back Nicolas Tagliafico is kritisch over de overvolle voetbalkalender. hij vindt dat het drukken schema van de spelers voor veel stress zorgt. Ondanks dat Tagliafico dit seizoen bij Ajax geen onomstreden basisspeler was, spreekt de linkspoot wel van een zwaar jaar.

“Het was een behoorlijk zwaar jaar, met veel concurrentie. Niet alleen de trainingen, maar vooral de internationale- en clubwedstrijden hebben dat. Vooral vanwege de stress. Je bent constant maar bezig in een topcompetitie.”

De linksback van de Amsterdammers vindt het dan ook krankzinnig dat hij als Zuid-Amerikaan meer moet reizen dan bijvoorbeeld de Europeanen. “‘Als Zuid-Amerikaan ben ik meer aan het reizen dan andere spelers. Ik moet op zijn minst elke keer twaalf uur vliegen. En dan gaan we ook nog naar plekken die je je niet kunt voorstellen, zoals Azië of Noord-Amerika.”

Overigens is het nog maar de vraag of Tagliafico volgend seizoen ook onder contract staat bij Ajax. Het contract van de vleugelverdediger loopt nog tot medio 2023, maar de Argentijn mag voor een schappelijke prijs vertrekken uit Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *