Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Erik ten Hag tekent voorcontract bij FC Barcelona’

Erik ten Hag heeft een voorcontract getekend bij FC Barcelona. Het medium El Nacional claimt dat hij in het bijzijn van de president Joan Laporta een voorcontract heeft ondertekend.

Op dit moment is Ronald Koeman nog coach van FC Barcelona, maar de Nederlander ligt ernstig onder vuur in Camp Nou. In La Liga loopt het nog niet naar wens en in de Champions League ging de ploeg zelfs tweemaal met 3-0 onderuit. Op dit moment krijgt Koeman nog het voordeel van de twijfel, al lijkt de kans nihil dat de clubleiding zijn aflopende contract nog gaat verlengen.

Laporta wil een trainer aanstellen die de Cruijff-filosofie kan toepassen. Ten Hag zou dankzij diens prestaties met Ajax als ideale trainer zijn aangewezen, maar hij is niet eerder dan volgend jaar zomer werkzaam. Volgens het genoemde medium zouden beide partijen inmiddels wel een voorcontract overeen zijn gekomen.

Er zou zelfs al over transfers zijn gesproken. Ten Hag zou Matthijs de Ligt (Juventus) en Ryan Gravenberch (Ajax) zouden de aanwinsten van FC Barcelona moeten worden, mits er voldoende geld beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *