Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Christian Eriksen heeft grote mededeling voor Ajax’

Christian Eriksen is niet voornemens om zijn loopbaan al te gaan afsluiten. Volgens het Franse medium L’Equipe zou hij namelijk wel brood zien in een terugkeer naar Ajax.

Eriksen werd afgelopen zomer tijdens het EK getroffen door een hartstilstand. Aanvoerder Simon Kjaer en medici redden het leven van de spelmaker, die sindsdien met een defibrillator door het leven gaat. Hij werkt in zijn geboorteland hard aan zijn herstel en hoopt volgend jaar zijn comeback te maken op de voetbalvelden.

Daar wringt tegelijkertijd ook de schoen. Inter zou Eriksen graag behouden, maar in Italië is het voor profvoetballers verboden om met een defibrillator (ICD) te spelen. Wil de oud-Ajacied zijn carrière voortzetten als prof, dan zit er dus niets anders op dan elders zijn heil te zoeken.

Eriksen heeft intern aangegeven die uitdaging graag aan te willen gaan. Daarbij zou hij naar verluidt vooral aan Ajax denken. In Nederland is het wél toegestaan om met een defibrillator te spelen. Daley Blind draagt er ook één en dat maakt het voor de spelmaker makkelijker om de overstap te maken. Sportief en financieel zou hij een hereniging ook erg tof vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *