Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Daley Blind: ‘Zou uniek zijn om bij Ajax af te sluiten’

Daley Blind is inmiddels dertien jaar actief als profvoetballer en hoopt zijn loopbaan af te sluiten bij zijn huidige club Ajax. Alleen is dit nog geen zekerheidje.

“Misschien wel”, antwoordde Blind op de vraag of het een droom zou zijn om bij Ajax af te sluiten. Dat deed de 31-jarige sterkhouder in een uitgebreid en openhartig interview op de clubwebsite. “Het zou uniek zijn om zo lang bij Ajax te spelen, zoveel prijzen te winnen met de club en er uiteindelijk ook af te sluiten. Maar ik moet ook eerlijk zijn: ik wil me nergens op vastpinnen.”

“Bij mijn terugkeer heb ik gezegd dat ik niet kwam om af te bouwen”, legde Blind uit. “Als er nog een bijzondere stap voorbij zou komen, zou ik daarnaar kijken. Ik zou Ajax niet voor heel veel clubs ruilen en ik weet dat wat ik hier heb, bijzonder is. Maar ik sluit mijn ogen niet.” Zo houdt hij rekening met een scenario waarin hij bij Ajax op de bank zou belanden. “Als ik het spel dan nog te leuk vind, zou ik ook wel verder kijken.”

Zover is het uiteraard nog niet voor Blind. “Ik heb me voorgenomen om zo lang mogelijk te blijven voetballen. Mijn vader was 37 toen hij stopte, dus ik moet nog even door”, lachte hij. “Ik hoop zo lang mogelijk op het hoogste niveau te spelen, het liefst bij Ajax. Ik kan me er nog niks bij voorstellen dat ik ooit stop met voetballen. Ik wil zo lang mogelijk belangrijk zijn voor deze club en wie weet sluit ik hier ooit mijn carrière af.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *