Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘De Ligt en Raiola in gesprek over nieuw contract bij Juventus’

Matthijs de Ligt is momenteel met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in gesprek over een nieuw contract bij Juventus. Dit weet het Italiaanse Tuttosport te melden.

De 22-jarige verdediger ligt nog drie jaar vast en beschikt vanaf de zomer van 2022 over een ontsnappingsclausule van – naar verluidt – 150 miljoen euro. Raiola praat nu met Juventus over een contractverlenging én een verlaging van die afkoopsom naar 120 of 100 miljoen euro.

Het is onduidelijk wat de achterliggende reden is: mogelijk sorteert Raiola voor op een vertrek van De Ligt bij Juventus. “De Ligt is een van de beste centrumverdedigers van Europa. Het kan zijn dat hij Juventus aan het einde van het seizoen verlaat, soms gaat dat zo”, liet de zaakwaarnemer zich twee maanden geleden al eens ontvallen.

De Ligt is dit seizoen niet zeker van een basisplaats onder Juventus-trainer Massimiliano Allegri, die vaak de voorkeur geeft aan Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Desondanks wordt de oud-Ajacied gezien als een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *