Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Dusan Tadic en teamgenoten doneren WK-premie aan zieke kinderen

Dusan Tadic wist zich met Servie ten koste van Portugal te plaatsen voor het WK in Qatar. De selectie kreeg voor deze prestatie een bonus van maar liefst één miljoen euro. Dat bedrag schenken ze nu aan zieke kinderen uit hun thuisland.

Dusan Tadic en zijn ploeggenoten mochten het geldbedrag onderling verdelen, maar streken met hun hand over het hart: de WK-premie, die maandag al op de rekening van de voetbalbond stond, wordt gedoneerd aan zieke kinderen die een medische behandeling nodig hebben.

Servië trakteerde Portugal op de tweede nederlaag in een WK-kwalificatiethuiswedstrijd in 28 jaar. Als tweede in de groep zijn Ronaldo en co. veroordeeld tot de play-offs, evenals Italië. Bij een nederlaag tegen Noorwegen lonkt dat scenario ook voor Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *