Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Xavi ziet Frenkie de Jong in de zomer graag vertrekken’

Xavi de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona zou kenbaar hebben gemaakt dat hij deze zomer Frenkie de Jong graag ziet vertrekken bij de club. Rond de aanstelling van Xavi werd de Nederlander nog gezien als een cruciale pion richting de toekomst.

SPORT meldde dinsdag echter dat FC Barcelona wil meewerken aan een transfer van de oud-Ajacied. El Chiringuito doet daar nu een schepje bovenop en claimt dat de opvolger van Ronald Koeman achter die beslissing staat.

Xavi wil niet per definitie af van De Jong. De Barcelona-trainer denkt zijn kwaliteiten goed te kunnen gebruiken, maar wil een nieuw elftal opbouwen en daarvoor heeft hij een fors transferbudget nodig. Waar spelers als Pedri, Gavi en Ansu Fati onomstreden zijn, daar zou de Nederlander niet onmisbaar zijn in de ogen van de oefenmeester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *