Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Voormalig Ajax-flitser woog 100 kilo: ‘Was heel lang depressief’

Lorenzo Ebecilio speelde jaren geleden op de vleugels bij Ajax maar is daarna een beetje uit beeld geraakt. De voormalig jeugdinternational speelt nu bij de Griekse tweededivisionist Achyronas Liopetriou. Na Ajax begon hij aan een zwerftocht langs Metallurg Donetsk, FK Qabala, Mordovia Saransk, FC Anzhi, APOEL Nicosia, Rode Ster Belgrado en het Japanse Júbilo Iwata. Daar maakte hij in december 2019 zijn laatste minuten als middenvelder.

In gesprek met Voetbal International verklaart hij zijn lange absentie. “Ik ben heel lang depressief geweest. Ik kwam maar niet uit het zwarte gat. Er is heel veel gebeurd. Ook zaken waar ik anderen mee kan kwetsen en dat doe ik liever niet. Ik woog bijna honderd kilo. Het eten gaf me een lekker gevoel. Ik deed andere dingen om me gelukkig te voelen”, doelt hij op bovenmatig alcoholgebruik.

Hij schrok regelmatig van zichzelf, bekent hij. “Ik heb meerdere keren in de spiegel gekeken en gedacht: Verdomme, wat ben jij dik. Dit keer had ik echt zoiets van: Ik ga het nu écht doen. We gaan deze kant op. Ik kan het gewoon nog.” De dertigjarige middenvelder is momenteel hard aan het werk om zijn rentree te maken als profvoetballer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *