Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Henk Veerman per direct naar FC Utrecht

Henk Veerman gaat SC Heerenveen verruilen voor een avontuur bij FC Utrecht. De spits heeft de transfer zelf inmiddels bevestigt. Dat bericht Omrop Fryslân woensdagochtend.

Voor Veerman ligt een contract tot medio 2024 klaar in De Galgenwaard. Zijn huidige verbintenis in Heerenveen loopt nog anderhalf jaar door en wordt volgens De Telegraaf en Voetbal International voor circa één miljoen euro afgekocht. Heerenveen haalde dinsdag al een nieuwe spits binnen, in de persoon van Sydney van Hooijdonk.

De dertigjarige Volendammer speelde in twee periodes vijf seizoenen lang voor Heerenveen, onderbroken door een avontuur bij het Duitse Sankt Pauli. In 2017 was hij al dichtbij een transfer naar FC Utrecht, dat er toen niet uitkwam met Heerenveen. De lange spits koesterde al lange tijd de droom om ooit voor FC Utrecht te spelen, als eerbetoon aan zijn beste vriend Jan Schilder: de FC Utrecht-fan stapte uit het leven toen Veerman nog amateurvoetbal speelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *