Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Wim Jansen was een beetje Johan Cruijff en andersom’

Gisteren overleed Wim Jansen op 75-jarige leeftijd. Een harde klap voor de familie Cruijff. De 65-voudig Oranje-international kon het altijd goed vinden met Johan Cruijff en zijn gezin, vertelt zoon Jordi aan De Telegraaf.

Jansen kwam vijftien jaar lang voor Feyenoord uit, waarna hij in de nadagen van zijn carrière met Cruijff samenspeelde bij het Amerikaanse Washington Diplomats én Ajax. Bij het Nederlands elftal stonden de twee jarenlang aan elkaars zijde. “We hadden het heel moeilijk toen we het hoorden”, vertelt Jordi Cruijff over het overlijden van Jansen. “Mijn ouders, Wim Jansen en zijn vrouw, zijn kinderen, mijn zusjes en ik zijn vele jaren samen opgetrokken.”

De oud-middenvelder filosofeerde vaak uitvoerig over voetbal met Cruijff en wordt verderop in De Telegraaf ‘de harde schijf’ van de nummer veertien genoemd. “Wim Jansen is ook een beetje Johan Cruijff, zoals Johan Cruijff een beetje Wim Jansen is. Het waren als Feyenoorder en Ajax-speler tegenstanders, maar later ook medespelers en vooral maatjes. Qua voetbalfilosofie zaten ze op dezelfde lijn”, aldus Jordi Cruijff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *