Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Clarence Seedorf, Jordi Cruijff en Max Huiberts getipt bij Ajax’

De zoektocht naar een opvolger voor Marc Overmars is een zware voor Ajax. Er werden vele namen al genoemd maar volgens de analisten van Studio Voetbal blijven er maar drie realistische opties over.

Namelijk die van Clarence Seedorf, Jordi Cruijff en Max Huiberts. “Ik zou het wel mooi vinden als hij technisch directeur zou worden”, zegt Janssen over Seedorf, die ook door De Telegraaf naar voren is geschoven. “Seedorf heeft tegen dat hij als trainer niks gepresteerd heeft”, werpt Vermeulen tegen. De internationale reputatie van Seedorf spreekt voor zich. “In hogere divisies kan hij makkelijk rondbellen, maar ik zie het niet gebeuren.”

Afellay zou Cruijff, op dit moment technisch adviseur bij FC Barcelona, benaderen. De oud-international noemt hem een ’topkandidaat’. “Hij heeft zo veel ervaring, ik zou hem zeker polsen.”

Van Hooijdonk en Vermeulen zien maar één serieuze optie om Overmars op te volgen: Huiberts, technisch directeur van AZ. “Huiberts is een van de beste kandidaten”, zegt Van Hooijdonk. “Hij weet van de hoed en de rand en heeft het bewezen.” Vermeulen beaamt dat Huiberts een ‘fantastische’ technisch directeur is. “Hij beheerst het vak, maar moet ook opnieuw contacten opbouwen in de top.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *