Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Jack Wilshere duikt op in de Deense competitie

Jack Wilshere heeft na 234 dagen weer een club te pakken. Hij gaat spelen voor het Deense Aarhus. Hier maakt de club melding van via haar digitale huis. Hij trainde de afgelopen periode mee bij zijn oude liefde Arsenal, waar hij doorbrak in het eerste elftal, maar door blessureleed nooit zijn niveau heeft gehaald wat vooraf verwacht en gehoopt werd.

Nu mag hij zich dus laten zijn bij de nummer zeven van Denemarken. “Sinds ik bij Arsenal begon te trainen, heb ik altijd gehoopt dat in een nieuwe club zou vinden”, aldus de Engelsman op de website van zijn nieuwe werkgever.

“Ik zit op een punt in mijn carrière dat ik na een moeilijke periode weer aan de slag moet. Aarhus heeft mij die kans gegeven, daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik zal er alles aan doen om het team te helpen”, aldus de middenvelder, die al maanden geen officiële wedstrijd heeft gespeeld. “Ik mis wedstrijdritme, maar ik ben fit en voel me fysiek goed. Het belangrijkste is nu dat ik aan mijn nieuwe ploeg wen. Hopelijk kan ik dan speeltijd verdienen.”

Aarhus staat zevende in de competitie waar twaalf clubs aan meedoen. De ploeg moet bij de bovenste zes eindigen om de degradatiepoule te ontlopen. Technisch directeur Stig Inge Björnebye hoopt dat de nieuwkomer zijn steentje kan bijdragen. “Jack heeft geen presentatie nodig. Hij heeft de afgelopen tien jaar laten zijn klasse laten zien, ook bij het nationale team. Toen wij de kans kregen om hem hierheen te halen, hoefden we daar niet over na te denken. Met zijn uitstekende techniek en spelinzicht zal hij ons extra mogelijkheden geven”, besluit de bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *