Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Noni Madueke komt met mijpaal in rijtje met wereldtoppers

Noni Madueke pakte vanmiddag uit voor PSV door de 1-0 op een fraaie manier binnen te kegelen. Het was zijn tiende treffer voor de Eindhovenaren. En dat plaatst hem in een fraai rijtje.

Slechts twee andere tieners van PSV kregen het deze eeuw voor elkaar om voor hun twintigste verjaardag minstens tien keer trefzeker te zijn in de Eredivisie. Voormalig megatalenten Arjen Robben en Memphis Depay gingen de jonge Engelsman Madueke de afgelopen jaren voor.

De pechvogel miste dit seizoen al dertien wedstrijden in de Eredivisie wegens spierblessures. Toch slaagde hij in het geringe aantal wedstrijden dat hij speelde om zijn stempel te drukken op het spel van de Eindhovenaren. Madueke was dit Eredivisie-seizoen al drie keer trefzeker. In alle competities staat het doelpuntenaantal van de rechtsbuiten op acht.

Ondanks de vroege treffer van Madueke beleeft PSV allesbehalve een eenvoudige wedstrijd tegen SC Heerenveen. Dankzij Tibor Halilovic kwamen de Friezen nog voor rust op gelijke hoogte, waardoor de ploegen de kleedkamer opzochten met een 1-1 tussenstand. Madueke werd na rust vervangen door Ritsu Doan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *