Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Roger Schmidt kritisch op grasmat PSV: ‘Onmogelijk te herstellen’

Roger Schmidt won gisteren met PSV in eigen huis met 3-1 van SC Heerenveen. Wat hem slecht deed was de slechte grasmat en de twee blessures. Érick Gutiérrez moest in de eerste helft met een brancard van het veld met een knieblessure, terwijl Cody Gakpo in de rust in de kleedkamer achterbleef na een tik op zijn enkel.

De trainer zag zijn ploeg goed beginnen op het slechte veld, maar na het openingsdoelpunt van Noni Madueke zakte het in. Tibor Halilovic zorgde voor rust voor de gelijkmaker, waardoor Schmidt met een ontevreden gevoel de kleedkamer opzocht. In het tweede bedrijf waren de Eindhovenaren na vijf minuten uitgelopen tot 3-1. “Wij moeten praten. Waarom brachten wij niet de normale energie? Aan het einde van de eerste helft hadden we het moeilijk”, erkende Schmidt.

Door de overwinning houdt PSV de druk enigszins op Ajax. Het gat blijft namelijk vijf punten, aangezien de Amsterdammers zaterdagavond met de hakken over de sloot wonnen met 0-1. “Gelukkig hebben we de overwinning uit het vuur gesleept. Dat was het belangrijkste”, besluit de oefenmeester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *