Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ronaldo is United-miskoop: ‘Niemand is groter dan de club’

Volgens voormalig voetballer en huidig analist Jamie Carragher had Cristiano Ronaldo deze zomer beter niet moeten terugkeren bij Manchester United. De Engelse grootmacht had in zijn ogen namelijk beter het geld anders kunnen spenderen. De ploeg van interim-manager Ralf Rangnick staat momenteel op een vierde plaats, op twintig punten achterstand van koploper Manchester City.

Desondanks staat Carragher niet achter de keuze van United om Ronaldo terug naar Old Trafford te halen. “United heeft een fout gemaakt door Ronaldo afgelopen zomer te contracteren. De fout wordt nog groter als hij nog een jaar mag blijven”, stelt de voormalig profvoetballer bij The Telegraph. “Ik weet hoe omstreden dat klinkt. Het is makkelijk om de vele geweldige kwaliteiten van Ronaldo op te sommen die hem tot een van de grootste spelers maken die we ooit hebben gezien. Hij blijft een ultieme doelpuntenmaker.”

Carragher stelt dat Ronaldo een nieuwe generatie in de weg staat. “Geen enkele speler is groter dan de club. En niemand wist dat beter dan Sir Alex Ferguson, die in 2006 Ruud van Nistelrooij verkocht, omdat hij vond dat de persoonlijke honger van de spits naar doelpunten de vooruitgang van jongere, opkomende ploeggenoten remde”, besluit hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *