Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

FC Basel wil Ajax-trainer voor de groep hebben staan

Michell van der Gaag is één van de topkandidaten om de nieuwe trainer te worden van het Zwitserse FC Basel. Hij staat hoog op het lijstje van de nieuwe eigenaar David Degen.

Het Zwitserse Sport noemde eveneens Jesse March (al lijkt hij op weg naar Leeds United), Achim Beierlorzer (clubloos), Alex Frei (trainer FC Winterthur), Bruno Berner (trainer Zwitserland Onder 19) en Christian Ilzer (trainer Sturm Graz) als mogelijke nieuwe trainers voor FC Basel.

De Telegraaf stelt dat Van der Gaag ‘een van de topkandidaten’ is bij FC Basel. Trainer Patrick Rahmen – die aanvankelijk op interim-basis het stokje overnam en afgelopen zomer definitief werd aangesteld – werd vorige week ontslagen en zijn taken worden voorlopig overgenomen door Guillermo Abascal. Er zou momenteel ook overwogen worden om de 32-jarige Spanjaard, die begin 2022 bij FC Basel arriveerde als assistent, definitief aan te stellen, al verloor FC Basel zondag de eerste wedstrijd onder zijn leiding met 4-2 van koploper FC Zürich.

Van der Gaag is sinds afgelopen zomer werkzaam als assistent van Erik ten Hag bij Ajax. De vijftigjarige oefenmeester werkte eerder als hoofdtrainer voor Marítimo, Belenenses, Ermis Aradippou, FC Eindhoven, Excelsior, NAC Breda en Jong Ajax. Het contract van Van der Gaag in Amsterdam loopt nog door tot medio 2023 en eerder dwarsboomde Ajax een vertrek naar sc Heerenveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *