Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik denk dat Overmars wél recht heeft op de enorme bonus van Ajax’

Onlangs werd bekend dat Marc Overmars zijn dikke tekenbonus van 1,25 miljoen euro moet terugbetalen aan Ajax. Dit vanwege zijn wangedrag dat aan het licht is gekomen. Maar het zou goed kunnen dat dit nog een staartje gaat krijgen. Volgens sommige analisten behoort het bedrag daarom toch wel aan hem toe.

Volgens Johan Derksen zou het terecht zijn als Overmars het bedrag toch had mogen houden. “Want hij kreeg het niet voor zijn contractverlenging, maar juist voor de periode die achter hem lag”, zei de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International in het tv-programma VI Vandaag. Vlak voor hij moest vertrekken vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag, werd zijn contract nog verlengd en kreeg hij een riante bonus.

Dat bedrag moest hij dus terugbetalen, maar dat is misschien wel ten onrechte. “Op dat moment was hij namelijk nog in dienst van Ajax, dus ik denk dat Overmars wel recht heeft op dat bedrag, al zal Ajax vermoedelijk wel een paar heel dure advocaten ingeschakeld heeft”, denkt Derksen, die oppert dat als Overmars het geld toch nog terugkrijgt hij het dan wellicht kan schenken aan het blijf-van-mijn-lijfhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *