Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Kritische Van der Vaart: ‘Blind moet blijkbaar altijd spelen’

Analist en voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart vraagt zich af hoe vaak Daley Blind nog mag onderpresteren bij Ajax voordat hij op de reservebank verdwijnt. “Een trainer stelt hem altijd op”, stelde Van der Vaart vast in Studio Voetbal.

Blind ging zondag met Ajax verrassend onderuit op bezoek bij Go Ahead Eagles (2-1) en was betrokken bij beide tegendoelpunten. Ook de andere analisten uit het praatprogramma van de NOS vonden Blind dramatisch. “Ik vond Blind vandaag heel slecht spelen en dat had ook te maken met bereidheid”, aldus Theo Janssen. “Bij het eerste tegendoelpunt moet hij gewoon vooruitstappen, loopt hij achteruit…” Via het halve blok van Blind dwarrelde het schot van Iñigo Córdoba binnen.

“Bij het tweede doelpunt wil hij doorstappen, laat hij zijn eigen man vrijkomen, die daaruit scoort”, zag Janssen. Blind was in het strafschopgebied te laat bij assistgever Luuk Brouwers, die met een mislukt schot doelpuntenmaker Philippe Rommens – de eigenlijke tegenstander van Blind – bereikte. “Ajax speelt met de backs heel hoog, maar je kan ook terug sprinten; Blind sjokt hij er een beetje achteraan…”, vervolgt Janssen. “Dat was sowieso tekenend voor Ajax vandaag: overal een stapje te laat, niet het volledige geloof hebben. Het was ook niet alleen Blind, ook Devyne Rensch en de aanvallers brachten heel weinig.”

Van der Vaart vond het hoog tijd voor verandering. “Blind is een ideale speler voor een trainer, omdat je hem op iedere positie kan gebruiken. Maar hij is op geen enkele positie de beste. En bij Blind ziet er ook meteen een beetje als een oude man uit. Het is wel opmerkelijk: elke keer als hij slecht speelt, blijft hij toch gewoon worden opgesteld. Een trainer stelt hem altijd op. Hij werd zelfs voor de verdediging gezet, want hij moet spelen. Ik vind dat wel apart, want ik ben gewend dat als je uit vorm bent, je er even naast zit. Daar is ook helemaal niks ergs aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *