Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Onana slaat terug naar fans: ‘Mijn recht om niet te verlengen’

Andre Onana heeft zich uitgelaten over het feit dat hij weigert zijn aflopende contract te verlengen bij Ajax. Hier is de nodige commotie door ontstaan en de fans zien hem liever vandaag dan morgen vertrekken. Aan het einde van het seizoen loopt hij dus gratis de deur uit en vindt zelf dat hij daar echt op heeft.

“Het is mijn recht om niet bij te tekenen, vind ik”, aldus de doelman na afloop van Go Ahead Eagles – Ajax tegenover de NOS. In Deventer maakte Onana zijn rentree onder de lat vanwege een blessure van Remko Pasveer. “Het leven gaat over het maken van keuze. Ik denk dat ik het jarenlang geweldig heb gedaan voor deze club, maar ik heb het gevoel dat mijn tijd bij Ajax voorbij is. Het is belangrijk om vooruit te kijken.”

De komende weken zal hij echter hoogstwaarschijnlijk nog het doel van Ajax verdedigen. Pasveer ontbreekt de komende periode met een gebroken vinger. “Toen ik terugkwam van mijn schorsing heb ik al direct gezegd: ik zal er altijd voor het team zijn. Als ze me nodig hebben, zal ik er staan. Grote wedstrijden spelen is niet nieuw voor mij”, aldus de sluitpost.

Zijn rentree onder de lat ging gepaard met duur puntenverlies tegen Go Ahead, dat met 2-1 won van de topclub. “Wij zijn duidelijk veel beter dan zij. Maar dat is voetbal: soms win je, soms verlies je. Vandaag was erg teleurstellend voor ons, maar het hoort erbij. We moeten positief blijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *