Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frenkie de Jong volop geprezen in de Spaanse media’

FC Barcelona won gisteren op bezoek bij Real Madrid met 0-4. En Frenkie de Jong was één van de uitblinkers aan de kant bij de Catalanen. In de Spaanse media wordt hij dan ook volop geprezen. Kijk hieronder naar een overzicht.

Het dagblad Sport geeft de international van het Nederlands elftal een 8 als rapportcijfer en schrijft: “Geheimzinnig. Hij was niet een van de meest opvallende spelers in de eerste helft, maar hij profiteerde wel van de aanhoudende disbalans op het Real-middenveld. Zijn pass op Pierre-Emerick Aubameyang voor het doelpunt van Ferran Torres was gigantisch.”

El Pais denkt dat Barcelona een nieuwe periode van succes tegemoet gaat: “Barcelona heeft als in Bernabéu de plek gevonden voor grote statements, voor het uitzetten van een nieuwe lijnen en voor de bevestiging van een wederopstanding. Dat laatst was zondag het geval. Xavi’s Barcelona vernietigde Real Madrid en deed dat met dezelfde honger als voor de bestuurlijke en financiële depressie om een wrede en trotse groet te brengen.”

AS wijst naar de fameuze 0-5 overwinning van Barça op Real onder leiding van Johan Cruijff (als speler): “Barcelona heeft sindsdien elke vijf jaar zo’n klassieke oorwassing in Bernabéu. Ze draaiden het onderlinge resultaat na de heenwedstrijd om om te mogen dromen van een historische comeback, in een Clásico om niet te vergeten, behalve dan qua shirts.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *