Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Linkerkant van Ajax moet deze zomer helemaal op de schop’

De selectie van Ajax moet op de schop. Dit is de mening van journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf. Vooral de linkerkant van de Amsterdammers zou toe zijn aan een flinke verandering. Ook oefenmeester Erik ten Hag is wat hem betreft aan vervanging toe…

“Natuurlijk is het moeilijk om sterkhouders als Tadic en Daley Blind te vervangen na vier succesvolle jaren”, begint de journalist zijn verhaal. “Zie de reactie van Blind toen hij tegen Feyenoord werd gewisseld. Zijn frustratie viel te begrijpen, omdat het eigen publiek hem als een baksteen liet vallen. Tegelijkertijd kan hij het moeilijk verkroppen dat zijn status afneemt. Niet voor niets vroeg hij dit weekeinde publiekelijk om meer waardering. De bank komt echter steeds dichterbij. Ajax wil in de Europese top spelen en het zal voor Blind, 32 jaar inmiddels, steeds moeilijker worden om van meerwaarde te zijn op dat niveau.”

Dat geldt eigenlijk ook voor de captain van de Amsterdammers, Tadic: “De winnaar, de leider en de voorbeeldprof. Het inzicht, overzicht en het vuur zijn er nog. Incidenteel kan hij nog leveren op topniveau, maar fysiek zit de sleet erop. Tadic’ snelheid laat hem evenals bij Blind steeds meer in de steek. Hoewel hij als geen ander leeft voor zijn sport, krijgt z’n leeftijd – 33 jaar – vat op hem. De mentaliteit van Tadic kennende zal hij zich niet snel bij het onvermijdelijke neerleggen. Toch, ook met het WK tijdens het seizoen in november en december, zal er fysiek en mentaal een aanslag op de twee dertigers worden gepleegd. Eentje waarvoor Ajax de prijs betaalt als de club daar niet op anticipeert.”

Daar voegt Driessen snel aan toe: “Mede door zijn band met Blind en Tadic is het raadzaam het proces van doorselecteren niet bij trainer Ten Hag neer te leggen. Deze klus past beter bij iemand zonder verleden met de huidige selectie. Daarom, kiest Ten Hag na dit seizoen niet voor een uitdaging over de grens, dan kan hem worden gevraagd toch op te stappen. Een derde keer een nieuwe succesformatie smeden, die nationaal en internationaal aan de weg timmert, is te veel gevraagd en nagenoeg onmogelijk. Doorselecteren op alle fronten is daarom het devies bij Ajax.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *