Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

OFFICIEEL: SC Heerenveen strikt Kees van Wonderen

Kees van Wonderen is volgend seizoen de nieuwe trainer van SC Heerenveen. Hij wordt na het lopende seizoen formeel gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion en wordt de opvolger van Ole Tobiasen, die na het ontslag van Johnny Jansen als interim-trainer voor de spelersgroep in Heerenveen staat.

Kees van Wonderen is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Daarvoor was de voormalig verdediger onder andere werkzaam als assistent-trainer bij FC Twente en Oranje. De 53-jarige oefenmeester kon rekenen op de benodigde belangstelling nadat hij vorig jaar bekendmaakte aan zijn laatste seizoen bezig te zijn in Deventer. Van Wonderen kiest nu voor een dienstverband in Heerenveen en doet dat vooral vanwege het sportieve plaatje.

“Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik op zoek ben naar een uitdaging en die uitdaging ligt er in Friesland zeker”, reageert Van Wonderen zelf op zijn aanstelling. “Hier ga ik later graag uitgebreider op in. Nu ligt mijn focus nog volledig bij Go Ahead Eagles, waar ik twee jaar geleden aan een mooi avontuur ben gestart. Er is mij nu alles aan gelegen om het seizoen in Deventer eerst goed af te sluiten. Daarna gaat het vizier op sc Heerenveen, dat is iets om naar uit te kijken.”

Ferry de Haan, technisch manager van Heerenveen, laat weten erg blij te zijn met dzijn nieuwe hoofdtrainer. “Na het vertrek van Johnny Jansen hebben we als club eerst een profielschets voor de nieuwe hoofdtrainer gemaakt. Kees heeft een heel duidelijke voetbalvisie die aansluit bij hoe wij naar de voetbaltechnische toekomst van sc Heerenveen kijken. Hij is een realistische trainer die bij Go Ahead heeft aangetoond met plezier en lef het maximale uit de ontwikkeling van spelers en het team te kunnen halen en zodoende waarde op het veld creëert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *