Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Johan Derksen slacht Ronald de Boer: ‘Zoveel domheid’

Johan Derksen heeft gisteren hard uitgehaald naar Ronald de Boer. In het programma Jinek verdedigde hij namelijk Qatar als organisator van het naderende WK. Dit tot verbijstering van hem.

In Vandaag Inside werd een deel van het interview getoond. “Tegen zoveel domheid is een normaal mens niet bestand”, antwoordde Derksen. “Deze man heeft zeven jaar daar gewoond en heeft zeven jaar lang niets gemerkt dat daar iets aan de hand was met mensenrechten. Hij heeft ook zeven jaar niet op de site van Amnesty International gekeken. Hij zat daar in een compound met louter miljonairs.”

Derksen wijst erop dat de Britse krant The Guardian niet als enige bericht heeft over de vele doden rond het bouwen van de WK-stadions. “Rapporten van Amnesty worden wereldwijd heel serieus genomen, serieuze kranten publiceren erover, en dan heeft hij de brutaliteit om te zeggen: ‘Iedereen kan wel wat zeggen.’ Hij moet voor geld recht praten wat krom is.”

Wat Derksen betreft heeft dit interview gevolgen. “Ik vind het heel goed dat ESPN hem eruit gezet heeft.” Ziggo Sport nam hem daarna wel in dienst, tot verbazing van De Snor. “Dat zij hem genomen hebben vind ik echt een belediging voor de kijkers van Ziggo. Je kunt toch iemand die de PR doet voor een land – dat op schandelijke wijze de mensenrechten schendt – niet aan tafel hebben als boegbeeld? Dat hij al die onzin eruit kan braken…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *