Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Paris Saint-Germain denkt aan vertrek van Neymar en Messi’

Lionel Messi werd afgelopen seizoen herenigd met zijn oude vriend Neymar. Maar een groot succes is het dit seizoen niet te noemen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat één of beide spelers deze zomer zullen gaan verkassen.

PSG kan in de voorhoede beschikken over Messi, Neymar, Kylian Mbappé en Angel Di Maria. Vier geweldige spelers, maar het heeft nog te weinig resultaten opgeleverd. De ploeg is uitgeschakeld in de Champions League en in het bekertoernooi. De landstitel kan de manschappen van Mauricio Pochettino bijna niet meer ontgaan, maar dat is voor de ambitieuze Parijzenaars niet genoeg. De club snakt naar Europees succes.

L’Équipe weet dat de beleidsbepalers denken dat ze iets moeten veranderen, aangezien het huidige plan nog niet heeft gewerkt. Daarom zouden de routiniers plaats moeten maken, al weet PSG dat ze de aanvallers niet zomaar kwijtraken. Geen enkele andere club zou ze het salaris kunnen geven dat ze momenteel in Parijs verdienen. Daarnaast zijn de spelers niet in vorm, waardoor ook niemand een torenhoge transfersom wil betalen voor de voetballers. De Fransen moeten dus water bij de wijn doen als ze van de sterren af willen.

Het is volgens de Franse krant niet uitgesloten dat beide spelers naar de MLS verkassen. Beiden hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze ooit in de Verenigde Staten willen wonen. Daar komt bij dat de spelers niet meer de allerjongsten zijn. Mochten ze wel in Parijs blijven, dan bestaat de kans dat ze geen onomstreden basiskrachten meer zijn. De clubleiding weer meer speeltijd voor jonge talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *