Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ruud van Nistelrooy durft harde beslissingen te nemen’

Ruud van Nistelrooy is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van PSV. En Guus Hiddink kan zich goed vinden in zijn aanstelling. In gesprek met de NOS sprak Hiddink zich uit over de promotie van Van Nistelrooy binnen PSV.

“Ruud heeft een enorme carrière gemaakt als speler, in Engeland, Spanje en Duitsland. En hij heeft vervolgens ook bewust geïnvesteerd in zijn trainerscarrière. Daarom is het heel mooi dat hij nu PSV-trainer is geworden”, zo stelt de oud-trainer vast.

Hiddink was zelf niet betrokken bij dit proces, al is hij regelmatig als klankbord van PSV betiteld. “Dat woord is iets te prominent in de pers gekomen. Ik praat af en toe met directieleden John de Jong en Toon Gerbrands, ook de afgelopen maanden. Dan ga je een beetje filosoferen over wie Roger Schmidt moet opvolgen. En dan komen er allemaal namen naar voren, waaronder die van Van Nistelrooy.”

Volgens Hiddink heeft Van Nistelrooy het karakter om deze baan aan te kunnen. “Het is een heel aimabele man, hij praat mooi en brengt de dingen verstandig naar voren. Maar hij weet wel wat het voetbal brengt en ik denk dat hij ook harde en gedurfde beslissingen durft te nemen. Want je hebt altijd met mensen te maken en je moet soms echt vervelende beslissingen nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *