Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Noa Lang zijn gedrag en nonchalance staan me niet aan’

Noa Lang is de teleurstelling van het Belgische seizoen. Dit is de mening van oud-voetballer Philippe Albert. Hij beleefde na zijn overstap van Ajax naar Club Brugge een ijzersterk debuutseizoen, maar die lijn kon de Oranje-international dit jaar niet doortrekken. De 22-jarige aanvaller ligt regelmatig onder vuur en Albert begrijpt dat wel.

“Hij is voor mij de teleurstelling van de reguliere competitie”, zegt de voormalige Rode Duivel tegen La Capitale. “Ik verwachtte veel van hem, want vorig seizoen genoot ik ervan hem te zien evolueren.”

Albert is onder de indruk van de kwaliteiten van Lang, maar stoort zich toch aan hem. “Zijn gedrag en nonchalance staan me niet aan. Qua puur talent is hij wellicht beter dan De Ketelaere, maar de mentaliteit maakt het verschil tussen de twee.”

Onder trainer Alfred Schreuder lijkt Lang niet meer zeker te zijn van een basisplaats. Met negen doelpunten en dertien assists in 42 wedstrijden kan de Oranje-international nog wel goede cijfers overleggen. Vorig seizoen kwam hij tot zeventien goals en elf assists in 37 duels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *