Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Mark Diemers over Feyenoord: ‘Geen eerlijke strijd geweest’

Mark Diemers vindt dat de supporters van Feyenoord hem geen eerlijke kans hebben gegeven. aan het begin van het seizoen werd de middenvelder verhuurd aan het Duitse Hannover 96. Hij kwam in de zomer van 2020 over van Fortuna Sittard en werd voor zijn gevoel al afgeschreven voordat hij überhaupt iets had laten zien.

Feyenoord kaapte Diemers een kleine twee jaar geleden voor iets meer dan een miljoen euro voor de neus van FC Groningen weg. In zijn eerste seizoen in Rotterdamse dienst kwam hij tot 29 wedstrijden in de Eredivisie, maar onbetwist was hij nooit. Zeker niet bij de supporters, die vaak met de beschuldigende vinger naar Diemers wezen als het stroef liep bij Feyenoord.

“Bij Feyenoord kreeg ik al snel een label. Ik kwam van het kleine Fortuna Sittard, had nog niets kunnen laten zien, maar werd al afgeschreven”, stelt Diemers in een interview met ELF Voetbal. “Het is geen eerlijke strijd geweest. Intern werd ik gewaardeerd, maar extern was dat minder het geval. Hoewel het buitenland nooit een kinderdroom is geweest, kwam de interesse van Hannover 96 als geroepen.”

Bij Hannover heeft Diemers het goed naar zijn zin. Met de Duitse club lijkt de middenvelder zich te handhaven in de 2. Bundesliga. “Ik zou graag in het buitenland blijven. Of dat in Hannover is of ergens anders, zie ik wel. Het bevalt in elk geval goed”, zegt Diemers. “Ik woon op dit moment in een hotel en blijf daar de komende maanden. Het moeilijkst is dat ik vaak zonder mijn familie ben. De Duitse taal versta ik goed, maar ik spreek meestal gewoon Engels. Mocht ik langer blijven, dan ga ik de taal zeker leren. Eerst het seizoen tot een goed eind brengen, want we zijn nog niet helemaal veilig. Dan pas maak ik een keuze, maar één ding is zeker: dit avontuur bij Hannover 96 smaakt naar meer van het buitenland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *