Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord heeft het in zich om Marseille te verslaan’

Feyenoord moet nog drie wedstrijden winnen in de Conference League en de beker is binnen. De volgende halte is tegen het Franse Olympique Marseille. Ligue 1-kenner en voetbalcommentator Onno Hansum acht Feyenoord zeker kansrijk.

“Of ze gaan winnen of verliezen durf ik niet te zeggen, maar ik denk dat Feyenoord Olympique Marseille kan verslaan. Die finaleplek zit er in”, zo laat hij weten aan RTV Rijnmond. Makkelijk is de opdracht natuurlijk niet. “Het is een goed voetballende ploeg en op papier ook met wat bekende grote namen. Ze zijn een grote club met een groot stadion.”

Hansum noemt Marseille een potentiële topclub. Niet voor niets staat die club tweede achter Paris Saint-Germain. “Vergeet niet dat Marseille ook een begroting van een miljoen of 200 heeft. Qua spelers hebben ze bijvoorbeeld Arek Milik nog, die wordt gehuurd van Napoli. Maar de absolute spelmaker is Dimitri Payet. Hij staat er echt op de momenten dat het moet. Ook tegen PAOK. En hij weet met zijn 35 jaar dat als hij nog wil opvallen dat nu moet.”

De commentator wijst erop dat Marseille defensief kwetsbaar is. Wie hij favoriet noemt? “Toch Feyenoord. Olympique Marseille heeft ook een aantal blessures en twijfelgevallen voor de duels met Feyenoord. Maar het blijft een Europese halve finale, op welk niveau het dan ook is. Het zal afhangen van het tactisch plan van Arne Slot. Het zullen bloedstollende wedstrijden worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *