Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nice probeerde Hakim Ziyech binnen te halen’

De Franse club Olympique Nice heeft in het verleden geprobeerd om Hakim Ziyech naar de club te halen. Maar ze liepen een blauwtje. De aanvaller zag niets in een overgang. Dit weet technisch directeur Julien Fournier van Nice te melden.

Ziyech had in zijn periode bij FC Twente meerdere opties, waaronder Fenerbahçe en Ajax, dat na de Champions League-uitschakeling tegen FK Rostov toch werk van hem maakte. Maar ook Nice deed mee. Fournier denkt dat Ziyech Nice te min vond.

“We zouden met de speler in gesprek gaan. Destijds keken de spelers anders naar Nice dan dat ze nu doen”, zegt hij bij Nice-Matin. “We bestonden eigenlijk niet voor ze. Ja, hij heeft ons volledig links laten liggen en dat snap ik wel.”

“Toen we werk maakten van deze speler, bestonden we niet en dat realiseerde ik me niet. Hij kon naar Ajax en had andere grote aanbiedingen. OGC Nice was voor hem niet representatief”, zegt Fournier. Ajax legde elf miljoen euro neer voor Ziyech, die in de zomer van 2020 voor 44 miljoen euro naar Chelsea ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *