Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

UEFA STELLIG: Volgend seizoen geen Russische clubs in Europa

Er zullen volgend seizoen geen Russische clubs actief zijn in Europa. Dat heeft de UEFA vandaag bekend gemaakt.

Vanwege de Russische invasie in Oekraïne besloot de UEFA eerder dit seizoen om Spartak Moskou uit de Europa League te gooien. Spartak was nog de enige uit Rusland actieve club in Europees verband, maar volgend seizoen is dus geen enkele club welkom in de drie clubtoernooien. Dit geldt ook voor de Champions League voor vrouwen en de UEFA Youth League.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Daarnaast is het nu definitief dat de nationale ploeg van Rusland, dat in de poule zat van Oranje, niet mee mag doen aan het EK voor vrouwen. Portugal, dat van Rusland verloor in de play-offs, wordt aangewezen als vervanger. De Russische mannen werden eerder al uit de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar gehaald.”

Simpel gezegd: Russische clubs zijn volgend seizoen niet welkom in competities die worden georganiseerd door de UEFA. Het is nog onbekend wat er gaat gebeuren met Belarus, de bondgenoot van Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *