Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Erik ten Hag gaat Manchester United grondig renoveren’

Erik ten Hag staat na de zomer voor de groep bij Manchester United. En volgens het medium The Telegraph zal er heel wat gaan veranderen binnen de club. Een metamorfose is aanstaande.

Interim-manager Ralf Rangnick heeft onlangs aangegeven dat Manchester United ‘misschien wel tien nieuwe spelers’ nodig heeft in de zomer. Ten Hag deelt de visie dat de selectie inderdaad fors aangepakt moet worden, maar hij verwacht niet dat dit advies in één transferwindow mogelijk is. De Nederlander richt zich voorlopig eerst op drie nieuwe sleutelspelers, zo weet de Britse krant.

Er is overigens wel degelijk ruimte om de selectie voor een groot deel te hervormen. Er lopen immers veel spelers uit hun contract (onder meer Paul Pogba, Edinson Cavani, Jesse Lingard en Juan Mata), waardoor er op verschillende manieren speelruimte ontstaat. Tegelijkertijd wil Ten Hag ook de tijd nemen om te onderzoeken welke spelers wel en niet in zijn toekomstplannen passen.

Het medium noemt Harry Maguire als voorbeeld. De centrale verdediger ligt al tijden zwaar onder vuur, maar is bij de nationale ploeg van Engeland wel een absolute steunpilaar. Ten Hag zou hem daarom niet bij voorbaat willen afschrijven. Maguire is nog wel aanvoerder in Manchester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *