Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Megasalaris wacht voor Ryan Gravenberch bij Bayern’

Het ziet ernaar uit dat Ryan Gravenberch deze zomer zal gaan vertrekken bij Ajax. De middenvelder heeft nog een contract tot 2023 bij de Amsterdammers en als ze nog wat voor hem willen ontvangen dan zal hij moeten worden verkocht. Bayern Munchen wil hem graag overnemen en hoopt hem te verleiden met een megasalaris.

Mochten Ajax en Bayern een overeenkomst bereiken over de transfersom om het eenjarige contract van Gravenberch af te kopen, dan kan de Nederlander miljoenen verdienen in Duitsland.

Er ligt volgens de Duitse media een contract klaar van ruim vier miljoen euro per seizoen. Daardoor speelt Gravenberch bij een vijfjarig contract al 20 miljoen euro binnen, nog los van mogelijke bonussen en een tekenpremie. Het lijkt dus wel bekend waarom er zo snel een persoonlijk akkoord bereikt kon worden met Gravenberch. Ajax doet nog wat moeilijker.

Bayern zou maximaal 27 miljoen euro willen betalen voor Gravenberch, terwijl Ajax minimaal dertig miljoen euro verlangt voor het eenjarige contract van de middenvelder. Hoewel het al een tijdje stil is met nieuws over de onderhandelingen, kun je er vanuit gaan dat er de komende weken nog wat beweging gaat komen.

Gravenberch gaf al aan dat hij Ajax niet transfervrij wil verlaten. Of de middenvelder dat standpunt ook kracht wil bijzetten als de onderhandelingen tussen Bayern en Ajax definitief klappen, moet nog worden bezien. De middenvelder kan vanaf januari over een transfervrije overgang per medio 2023 gaan praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *