Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Feyenoord doet uitstekende zaken voor de coëfficiënten-ranglijst

De prestatie van Feyenoord gisteren door zich ten koste van Marseille te plaatsen voor de finale van de Conference League geeft Nederland een boost op coëfficiënten-ranglijst. De Rotterdammers peelde met 0-0 gelijk bij Olympique Marseille en dat was na de eerdere 3-2 overwinning genoeg voor een ticket voor de finale.

De ploeg van trainer Arne Slot pakte op die manier 0,200 punt voor de coëfficiënten-ranglijst. Het bereiken van de finale werd bovendien beloond met een extra bonuspunt, dat vanwege het aantal begonnen Nederlandse deelnemers door vijf moet worden gedeeld. Dat bracht het totaal voor Nederland dit seizoen op 19,200 punten. Dat is goed nieuws als we kijken naar de verdeling van Europese tickets.

Nederland loopt namelijk weer uit op directe concurrent Portugal en nadert daarnaast Frankrijk. Het zou dus zomaar kunnen zijn er binnenkort weer twee ploegen uit de Eredivisie rechtstreeks naar de Champions League mogen. Momenteel krijgt alleen de kampioen een ticket voor de groepsfase en moet de nummer twee zich via de voorronde zien te plaatsen voor dat toernooi.

Als de resultaten van de dramatische campagne 2017/18 na dit seizoen vervallen, stijgt Nederland namelijk virtueel naar de zesde plaats van de ranglijst. De voorsprong op nummer zeven Portugal bedraagt dan 2,684 punten, terwijl zelfs de achterstand op nummer vijf Frankrijk (2,181) te overzien is. Bovendien krijgt Nederland dankzij Feyenoord nog een laatste kans op het binnenharken van punten: in de finale tegen AS Roma staat naast de hoofdprijs nog eens 0,600 punt voor de coëfficiëntenranglijst op het spel.

Virtuele stand
5. Frankrijk – 48,581
6. Nederland – 46,400
7. Portugal – 43,716

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *