Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Andries Jonker vertrekt als trainer van SC Telstar

Andries Jonker vertrekt als trainer van SC Telstar. De oefenmeester wil een hoger niveau aantikken en vertrekt daarom bij de club uit IJmuiden. Hij ging drie jaar geleden verrassend aan de slag bij Telstar, waar hij de dubbelfunctie vertolkte van trainer en technisch directeur. Na de 4-3 nederlaag bij Roda JC kondigt hij aan dat er geen vierde seizoen komt.

“Ik heb een voorstel gekregen van Telstar. Ik denk dat er een geweldige basis ligt, we hebben een explosie gecreëerd op voetbalgebied”, zegt hij tegen NH. “De afgelopen drie jaar hebben vijftien spelers de weg omhoog gevonden via ons. Komende zomer zijn dat er zeker weten nog één of twee. Daar ben ik geweldig trots op, maar ik denk dat iemand anders het moet overnemen.”

“Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad en ik reed elke dag met een lach op mijn gezicht naar Telstar. Maar ik wil hoger, beter, meer. En sneller dan Telstar kan”, aldus Jonker, die met pijn in het hart afscheid neemt. “Ik heb het de jongens net verteld en een geweldig applaus gekregen. Dat laat mij niet onberoerd.”

Jonker werd in verband gebracht met De Graafschap, maar zal niet in Doetinchem aan de slag gaan. Ook andere clubs hebben zich gemeld. “Er speelt het één en ander, maar ik heb nog geen andere club.” Jonker was in het verleden onder meer assistent van Louis van Gaal bij FC Barcelona en Bayern München. Ook was hij hoofd jeugdopleiding bij Arsenal en stond hij als trainer op eigen benen bij Willem II en VfL Wolfsburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *