Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Roger Schmidt: ‘Ik heb de waardering gemist bij PSV’

Roger Schmidt vertrekt na twee seizoenen bij PSV. Hoewel hij terugkijkt op een goede periode laat hij ook blijken waardering te hebben gemist in Nederland.

Schmidt beseft dat zijn uitspraken en keuzes niet altijd even populair waren bij de achterban en de media. Dat is volgens hem normaal, maar: “Ik heb soms waardering voor de spelers gemist”, zegt hij in een afscheidsinterview met PSV TV. “Ik vind dat ze een fantastisch seizoen hebben gespeeld. Ze verdienen echt meer waardering, ook in de media.”

De Duitse keuzeheer is positief verrast door het niveau in de Eredivisie. “In mijn ogen is de Eredivisie een prachtige competitie. Het niveau wordt onderschat”, aldus Schmidt, die daarbij wijst naar de Europese campagnes van Feyenoord, Ajax en PSV. “En de laatste maanden heb ik ook kennis kunnen maken met de sfeer bij kleinere clubs. Die hebben ook fantastische supporters en hele mooie stadions.”

“Ik heb soms het gevoel dat Nederlanders te weinig waardering hebben voor hun eigen competitie”, besluit Schmidt, die vanaf de start van aankomend seizoen bij Benfica aan het roer staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *