Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

De mogelijke tegenstanders van PSV in derde voorronde CL

De mogelijke tegenstanders van PSV in de derde voorronde van de Champions League zijn bekend. De Eindhovenaren genieten van een geplaatste status. Ze profiteren van de misstap van AS Monaco, dat diep in blessuretijd een voorsprong uit handen gaf tegen Lens (2-2). Daardoor werden de Monegasken op de valreep van de tweede plaats gestoten door Olympique Marseille in de Ligue 1.

Monaco is daardoor nu één van de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde van de Champions League. Ook Union Saint-Gilloise, Sturm Graz of de winnaar van het duel van FC Midtjylland met Fenerbahce, APOEL Nicosia of AEK Larnaca kan uit de koker rollen.

Door de geplaatste status ontloopt PSV aanvankelijk een pikant weerzien met Roger Schmidt en Benfica. De Portugese topclub stak vorige zomer een stokje voor de deelname van de Eindhovenaren aan de Champions League. Overigens kunnen beide teams elkaar nog wel treffen in de laatste voorronde. In die zogeheten play-off zou de ploeg van coach Ruud van Nistelrooy ook Rangers FC tegen kunnen komen.

De heenduels in de derde voorronde worden op 2 of 3 augustus gespeeld. De returns zijn een week later. Mocht PSV het laatste voorportaal bereiken, dan komt het ook op 16/17 en 23/24 augustus in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *