Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Heerenveen wil Sydney van Hooijdonk langer behouden

SC Heerenveen hoopt ook na de zomer te kunnen beschikken over Sydney van Hooijdonk. En daarom zijn ze in gesprek met zijn werkgever Bologna. Het is de bedoeling dat de huurovereenkomst met een jaar verlengd wordt, zodat Van Hooijdonk ook volgend seizoen bij Heerenveen kan spelen. De gesprekken tussen de nummer acht van de Eredivisie en Bologna zijn geopend.

Van Hooijdonk liet eerder al weten dat hij graag in Friesland wil blijven. De verwachting is echter niet dat er snel knopen doorgehakt worden. “Vooralsnog reken ik erop dat ik me voor de eerste training van het nieuwe seizoen in Italië meld”, zei Van Hooijdonk na de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, tegen Go Ahead Eages.

Afgelopen winter kwam de geboren Bredanaar op huurbasis naar Heerenveen. In Italië moest Van Hooijdonk het met invalbeurten doen, maar in de Eredivisie wist hij te overtuigen. In vijftien wedstrijden scoorde hij zeven keer en gaf hij één assist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *