Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Carlos Tevez (38) stopt per direct met voetballen

Carlos Tevez heeft per direct een punt gezet achter zijn loopbaan als speler. Reden hiervoor is het overlijden van zijn vader. Hij kan het niet langer meer opbrengen.

Tévez heeft het einde van zijn carrière op de Argentijnse televisie aangekondigd. “Ik ben met pensioen”, aldus de aanvaller, die een jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd speelde. “Ik heb meerdere aanbiedingen gekregen, ook uit de Verenigde Staten. Maar dit is het, ik heb alles gegeven. Het was vorig jaar al lastig om te spelen, maar toen kon ik mijn vader nog zien. Ik stopte omdat ik mijn grootste fan ben verloren.”

Het voorbije tijd heeft Tévez al niet meer als een prof geleefd. “Ik eet empanadas en drink fernet (een bitter, red.) en wijn – wat ik maar wil. Ik zorg nog een beetje voor mezelf, maar ben wel al drie of vier kilo aangekomen. Ik sta laat op en kan me niet voorstellen dat ik weer ga trainen en hardlopen. Vroeger stond ik om zes uur op om te trainen. Ik kwam als eerste en vertrok als laatste. Daar heb ik nu de kracht niet meer voor.”

Tévez begon zijn carrière in eigen land bij Boca Juniors en speelde ook zijn laatste wedstrijd voor de Argentijnse topclub. Tussendoor kwam hij uit voor Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City, Juventus en Shanghai Shenhua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *