Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ryan Gravenberch voor 18,5 miljoen naar Bayern Munchen’

De transfer van Ryan Gravenberch van ajax naar Bayern Munchen is zo goed als rond. De Amsterdammers ontvangen een transfersom van 18,5 miljoen euro voor hem. Ook zijn er een aantal bonussen opgenomen ter waarde van 5,5 miljoen euro. Dit weet het Duitse medium BILD te melden en de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano.

Gravenberch reisde zaterdag af naar Zuid-Duitsland. De move van de 20-jarige Amsterdammer is nog niet door Ajax en Bayern bevestigd, maar zelf deed hij dat wel. BILD kreeg Gravenberch direct voor de camera.”Bayern is een grote club”, liet hij weten.

“Ik denk dat je hier grote prijzen moet winnen. Dat is ook wat ik voor ogen heb. Ik ben blij om hier in München te zijn”, vulde de middenvelder aan. Gravenberch maakt dezelfde move als Noussair Mazraoui deze zomer en de twee blijven dus ploeggenoten. Gravenberch had nog een contract van een jaar in Amsterdam en Ajax moest wel overgaan op een verkoop, doordat de verbintenis niet verlengd kon worden.

Gravenberch kwam als groot talent door uit de Ajax-opleiding en debuteerde in september 2018 in de hoofdmacht, om zo de jongste debutant ooit te worden. De 10-voudig Oranje-international kwam 103 officiële duels in het eerste uit en scoorde daarin twaalf keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *