Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Lisandro Magallan gaat voor nieuwe kans bij Ajax

Lisandro Magallan wil onder de nieuwe trainer Alfred Schreuder voor een nieuwe kans gaan bij Ajax. De Argentijnse mandekker heeft nog een contract voor een seizoen bij de Amsterdammers. Hij speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Anderlecht en maakt daar de nodige indruk.

Opta Sports kwam vrijdag namelijk met de statistiek dat de Argentijn slechts viermaal voorbij gedribbeld werd door een verdediger en dat is de op een na beste score van alle (!) verdedigers in de Jupiler Pro League met minimaal 1600 minuten of meer. Met 31 optredens werd zijn periode bij de Belgische club een groot succes, waardoor hij vertrouwen heeft getankt voor de rest van zijn periode in Amsterdam.

Tegenover het Argentijnse medium TN vertelt de sloper dan ook dat hij zijn tot in 2023 lopende contract bij Ajax wil uitdienen en anders ook behouden wil blijven voor een club in Europa. “Ik weet niet wat de plannen zijn: blijven over verkopen. Maar ik wil graag blijven”, maakte hij aan alle onzekerheid over zijn toekomst een einde. Of Schreuder hem ook een kans gaat geven, is nog niet bekend.

De verdediger kwam onder Erik ten Hag naar Ajax, maar kon nooit rekenen op een basisplaats en raakte alweer snel uit beeld in de Johan Cruijff Arena – zijn prijskaartje van negen miljoen euro ten spijt. In de tussentijds speelde hij bij onder anderen FC Crotone, Deportivo Alavés en Anderlecht, waarvan die laatste periode het grootste succes was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *