Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax maakt interesse bekend in Joshua Zirkzee’

Ajax heeft interesse om Joshua Zirkzee over te nemen van Bayern Munchen. Hier maakt De Telegraaf melding van. Hij is voor zón tien miljoen euro op te halen bij die club. In Amsterdam zou hij de vacature moeten gaan invullen van de vertrekkende Sebastien Haller richting Dortmund.

Ajax gaat in elk geval voor één van hen, maar zou Brobbey en Zirkzee het liefst allebei binnenhalen. De twee spelen samen bij Jong Oranje. Met hen zouden de Amsterdammers dan ook jaren vooruit kunnen.

Waar Zirkzee ruim tien miljoen kost, verlangt RB Leipzig op dit moment achttien miljoen euro voor Brobbey. Daarmee zijn ze samen goedkoper dan de transfersom die Haller oplevert. De Ivoriaanse international is voor 31 miljoen euro, plus vier miljoen aan bonussen, op weg naar Borussia Dortmund. Ook Steven Bergwijn moet echter de aanval van Ajax versterken. Zijn prijskaartje is zo’n 25 miljoen.

Bayern verhuurde Zirkzee het afgelopen seizoen aan Anderlecht, waar hij een sterke indruk maakte. De 1.93 meter lange spits scoorde achttien keer en gaf dertien assists in 43 wedstrijden. Hij heeft nog een eenjarig contract in München.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *