Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Marcel Brands: ‘Niet de intentie om Van Nistelrooy over te halen’

In een gesprek met PSV TV heeft directeur Marcel Brands zich uitgelaten over de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy. Hij zegt dat ze in de gesprekken met hem niet de intentie hadden om hem over te halen om de nieuwe trainer te worden.

“Ruud belde mij vlak voordat ik de beslissing maakte om terug te keren zelf op omdat hij wilde sparren over zijn carrière. Over mijn terugkeer wist hij op dat moment nog helemaal niets af”, aldus Brands.

Direct gaf Brands aan dat hij mogelijk weer terug zou keren bij PSV. “Toen reageerde hij erg verrast. We hebben toen een afspraak gemaakt toen alles bekend werd”, zegt hij daarover. “We hebben een heel open gesprek gehad. Niet zo zeer over de functie als hoofdtrainer, maar meer over hoe ik dingen zie en wat de ambitie is. Aan het einde van de dag belde hij me op dat ik hem aan het wankelen had gebracht.”

Enkele dagen later belde Van Nistelrooij opnieuw op dat hij verder wilde praten. “Toen heb ik meteen John de Jong en Robert van der Wallen ingeschakeld. Het balletje is toen gaan rollen en we hebben een aantal gesprekken met elkaar gezegd”, zo geeft hij aan. “Dan ga je pas echt praten over de inhoud, de functie, de staf en natuurlijk het contract. Zo is het gegaan. Heel relaxed en echt niet met de focus dat ik met Ruud ging zitten dat hij de nieuwe trainer moest worden.”

Wat voor Van Nistelrooij dan de trigger was om toch de nieuwe hoofdcoach van PSV te willen worden weet Brands niet. “Ik was niet bij dat eerste gesprek. Misschien was het moment van dat gesprek niet het juiste moment. Dat was meteen nadat Roger Schmidt de beslissing had genomen om niet verder te gaan bij PSV”, legt hij uit. “Er zat een behoorlijke periode tussen dat gesprek en het gesprek dat ik met Ruud heb gehad. Toen ik John belde dat hij misschien op andere gedachten was gekomen had John ook meteen dat we moesten proberen door te pakken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *