Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax ziet van Brobbey en wil andere Bundesliga-spits’

Ajax zou zich graag versterken met Leipzig-spits Brian Brobbey maar de Duitse club vraagt met 25 miljoen euro veel te veel voor hem. De Amsterdammers zijn er nu klaar mee en richten hun vizier op een andere scherpschutter uit de Bundesliga.

Het gaat daarbij om Sasa Kalajdzic, een 25-jarige scherpschutter van VfB Stuttgart. Eerder werd hij toevalligerwijs ook al aan Manchester United gelinkt; coach Erik ten Hag wil Kalajdzic óf Brobbey. Datzelfde geldt naar verluidt nu dus voor Ajax.

Eerder hengelden Bayern München en Borussia Dortmund ook al naar de diensten van Kalajdzic, maar beiden zijn afgehaakt en voor andere kandidaten gegaan. Dat opent wellicht de deur richting Amsterdam.

De twee meter lange Oostenrijker ligt nog tot na komend seizoen vast bij Stuttgart, waarvoor-ie 22 goals en acht assists leverde in 48 Bundesliga-wedstrijden. In 2019 betaalden de Duitsers nog amper twee miljoen euro voor Kalajdzic, nu hoopt de club bijna het tienvoudige te kunnen cashen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *