Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

DEFINITIEF: Robert Bozenik vindt nieuwe werkgever

Robert Bozenik speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor het Portugese Boavista. Ze hebben tevens een optie tot koop op hem bedongen van twee miljoen euro.

Het Portugese medium A Bola meldde eerder al dat de 22-jarige Slowaak in Portugal zou zijn om de transfer af te ronden. Bozeník hoefde komend seizoen niet op speelminuten te rekenen en mocht van Feyenoord dan ook, al dan niet tijdelijk, vertrekken. De aanvaller was onder meer in beeld bij Brentford, Ferencváros, Hamburger SV, Hertha BSC, Sparta Praag en Slavia Praag, maar heeft nu definitief voor Boavista gekozen.

Feyenoord kocht de aanvaller in 2020 voor vier miljoen euro van MSK Zilina en hoopet in ieder geval nog een deel van die transfersom terug te kunnen verdienen. De koopoptie die bedongen is bedraagt zo’n twee miljoen euro; mocht die gelicht gaan worden aan het einde van het seizoen, blijft het verlies van Feyenoord dus beperkt tot twee miljoen euro. Bozeník staat nog tot medio 2024 onder contract in Rotterdam. De spits wist bij Feyenoord nooit echt door te breken en zijn prijskaartje waar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *