Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Feyenoord met 0-4 onderuit tegen Union

Feyenoord heeft vanmiddag een pijnlijke oefennederlaag geleden tegen het Belgische Union Saint-Gilloise. De Rotterdammers verloren namelijk met maar liefst 0-4. Vooral aanvallend kon er nauwelijks een vuist gemaakt worden. Er werd 4 x 30 minuten gespeeld.

In het eerste uur kwam het sterkst mogelijke Feyenoord in actie, waarbij Javairo Dilrosun zijn officieuze debuut maakte. De aanvaller was een van de weinige lichtpuntjes in een wedstrijd waarin Feyenoord heel moeizaam tot kansen kwamen. Union Saint-Gilles toonde maar weer eens aan waarom het vorig seizoen een van de moeilijkst passeerbare achterhoede had van heel België.

Behoudens een kopballetje (net over) kwam de formatie van Slot amper tot mogelijkheden en ook Jorrit Hendrix kwam nog een keer oog-in-oog met de sluitpost van de Belgen, maar schoot te zacht in. De Belgen creëerden niet heel schrikbarend veel meer, maar waren wel een stuk effectiever. Voormalig Feyenoorder Bart Nieuwkoop opende in het tweede kwart de score, gevolgd door een goal van voormalig Excelsior-aanvaller Dennis Eckert. Ross Sykes en Ilyes Ziani maakten de andere Belgische goals. Positief nieuws was de terugkeer van Frank Arnesen: de vanwege ziekte afwezige technisch directeur was aanwezig bij het oefenduel.

B-elftal Feyenoord
Een van de lichtpuntjes bij de tweede garnituur van de Rotterdammers, die in het laatste uur tussen de lijnen stond, was keeper Thijs Jansen (20). Niet alleen stopte hij op fraaie wijze een strafschop, waarmee een grotere nederlaag werd voorkomen. In de slotfase hield hij ook een fraaie omhaal uit het doel. Wat verder nog opviel was de speeltijd voor Jean-Paul Boëtius: de buitenspeler houdt zijn conditie op peil bij Feyenoord, maar deed het derde half uur mee zaterdagmiddag in het vriendschappelijke duel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *