Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

DEFINITIEF: Ajax contracteert Brian Brobbey

Ajax heeft Brian Brobbey definitief teruggehaald. Dit hebben de Amsterdammers bekendgemaakt via hun digitale huis. Ze betalen 16,35 miljoen euro voor hem aan RB Leipzig en hij tekent een contract voor vijf seizoenen.

Brobbey doorliep de jeugdopleiding van Ajax en weigerde na zijn doorbraak zijn aflopende contract te verlengen. Bij RB Leipzig was de jeugdinternational ongelukkig. In de winterstop keerde Brobbey terug naar Ajax en was hij in de titelrace goud waard met goals tegen FC Utrecht, PSV en NEC.

Brobbey is na Steven Bergwijn, Owen Wijndal, FC Porto-talent Francisco Conceição en Calvin Basseyde vijfde aankoop van Ajax. De totale uitgaven overstijgen de 85 miljoen euro. De aanvaller gaat in de Johan Cruijff ArenA spelen met rugnummer 9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *