Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dries Mertens zei ‘nee’ tegen vier miljoen euro

Dries Mertens is momenteel clubloos. De aanvaller kon bijtekenen bij Napoli maar weigerde een jaarsalaris van vier miljoen euro bruto. Na negen jaar is het huwelijk tussen Napoli en Mertens ten einde gekomen.

“Ik voel de liefde voor de club, maar ik mag nooit vergeten dat voetbal ook een industrie en pure passie is”, vertelt De Laurentiis aan Radio Kiss Kiss. “Helaas betekent dat soms ingaan tegen wat de fans willen. Als een supporter tegen mij zegt: waarom hou je Mertens niet, dan kan ik alleen maar zeggen dat Mertens zich nog een jaar aan ons heeft aangeboden, omdat hij weet dat hij 35 is en dan met pensioen gaat.”

“Als hij er een koude geldkwestie van maakt, dan moet ik nee zeggen. Als ik Mertens een onevenredig salaris moet betalen, zou dat ten koste gaan van de begroting van volgend seizoen. Dat zal nodig zijn om jonge spelers aan te trekken”, zegt De Laurentiis. “Ja, ik heb hem vier miljoen euro bruto per seizoen aangeboden en hij weigerde. Dus ik heb hem heel erg bedankt, zijn zoon Ciro en zijn vrouw, voor alles wat hij hier gedaan heeft en voor zijn ongekende doelpunten, maar we kunnen niet verder gaan dan onze mogelijkheden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *