Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord gaat knallen op de transfermarkt’

Over twee weken gaat de competitie van start en de selectie van Feyenoord is nog allerminst rond. Werk aan de winkel dus voor de Rotterdammers. De verwachting is dan ook dat het flink zal knallen.

Gisteren verloor de topclub van Olympique Lyon (0-2) en na afloop zei oefenmeester Arne Slot: “Niet alleen voor de linksbackpositie moet er nog wat gebeuren. Geen enkele club kan met één spits het seizoen doorkomen, dus wij ook niet. En aan de buitenkant moet er ook… Ach, ik kan het hele rijtje wel weer gaan opnoemen, maar dan zijn we morgen nog bezig.”

Het Algemeen Dagblad analyseert: “Het was nogal veelzeggend. De trainer van Feyenoord die het aantal versterkingen dat zijn elftal nog nodig heeft te veel om op te noemen vindt. Maar het is wel de realiteit. Want ja, ook tegen Olympique Lyon was Feyenoord uit balans. Tijdens de traditionele openingswedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen zag een half gevulde Kuip rechtsback Marcus Pedersen linksback spelen. En toen de Noor halverwege geblesseerd uitviel, werd hij in eerste instantie vervangen door Denzel Hall, een jeugdspeler die eigenlijk óók rechts- en niet linksback is.”

“Het ís uit balans”, aldus Slot. “Een nieuwe linksback is hetgeen waarnaar we het meest op zoek zijn. We zijn daar heel hard mee bezig. Dat het soms wat langer duurt, heb je niet altijd in eigen hand. Dat zou je in eigen hand kunnen hebben als je met geld gaat strooien. Maar als je marktconforme prijzen wil betalen, en dat moeten wij, dan heb je soms iets meer geduld nodig. Of ik dat geduld nog kan opbrengen? Oh, jazeker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *