Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax is razendsnel en heeft akkoord binnen met Pisa-aanvaller’

Lorenzo Lucca wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe aankoop van Ajax. De boomlange spits van over de twee meter komt over van het Italiaanse Pisa dat actief is op het tweede niveau.

Volgens transferbaas Fabrizio Romano, die het meestal wel bij het juiste eind heeft, nadert Ajax namelijk een akkoord met de werkgever van de boomlange (2 meter en 1 centimeter) spits. Het totale pakket zou de Amsterdammers elf miljoen euro gaan kosten, waarbij de verdeling onbekend is. Het verhaal is in ieder geval dat Lucca een jaartje gehuurd wordt met een optie tot koop. Gianluca Di Marzio, de evenknie van Romano, stelt dat alle lichten inmiddels op groen staan voor een deal.

De Telegraaf meldde eerder vandaag: “Ajax ziet in Lorenzo Lucca (21) een geschikte kandidaat om de voorhoede te versterken, melden bronnen rondom de club. De Amsterdammers kwamen in de zoektocht naar een breekijzer uit bij de 2,01 meter lange spits van Pisa en Italië Onder-21, die mogelijk eerst wordt gehuurd met een optie tot koop.”

“Het is geen geheim dat Ajax achter Brian Brobbey op zoek is naar een ander type spits om moeizaam lopende wedstrijden open te breken”, vervolgde het dagblad. “Met zijn lengte kan Lucca voor Schreuder het plan B zijn. Ajax heeft een lijst met wel tien mogelijke centrumspitsen. Maar veel opties vielen af vanwege de transfersom of de hoge salariseisen. Pisa wil wel zaken doen met Ajax en de spits zelf wil – ondanks grote belangstelling uit de Serie A – graag naar Amsterdam.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *